Archive for juli 10th, 2006

En lille forskrækkelse

jul 10, 2006 in Ting og sager

Uha, “check engine” lampen lyste på Chococo. Det skete i lørdags, og siden har jeg været hele følelsesregisteret igennem: Afmagt, fortvivlse, mismod og ikke mindst følelsen af at være forladt. Chococo havde valgt at starte nød-programmet som betyder at omdrejningerne ikke kunne overstige 2000 – og det var svært at køre hjem over Rådhuspladsen med 18″ krom-fælge og snegle sig afsted når lyset blev grønt.

Jeg var sikker på at Nemesis havde ramt mig. I onsdags havde vi nemlig siddet i Grøften og spist med Casper, Ole og Mona. Og der havde jeg gjort grin med Caspers og Oles BMW der begge havde brug for at komme på værksted. Men smilet var knapt så bredt lørdag aften, da jeg måtte humpe hjem fra Østerbro.

I morges stod jeg tidlig op, og kørte ud til værkstedet, hvor jeg blev mødt af nogle yderst venlige folk der var klædt i tøj med at flot rødt H på. Som taget ud af min drøm, samledes hele 3 mekanikere sig om bilen for at investigere problemet. De var alle meget betagede af den gule motorlampe som de ikke ser særlig tit. Den ene mekaniker fandt den bærbare computer (også med det røde H på) og tilsluttede den til Chococo. Jeg havde fået lov til at være i værkstedet for at overvære operationen – og jeg stod så tæt på jeg kunne uden at virke anmasende (synes jeg i hvert fald selv).

Der var en stor gul trekant på skærmen. Han klikkede på den. Og der stod det. En vejledning som mekanikeren skulle videregive til kunden, mig, om hvordan man tænder moteren på bilen. For dem af jer der ikke ved det, så skal man vente på at glødepære-lampen forsvinder i instrumentpanelet inden man starter motoren. Og det stod der på skærmen. Så jeg fik røde ører, og indså at selvom jeg passer så godt på Chococo som jeg kan, så har jeg altså været for frisk et par gange når jeg har sat mig bag rattet – og det er hun blevet træt af.

Han nulstillede fejlen og alt er godt igen.

For at råde så meget bod på skaden som jeg kan, har hun fået den store tur idag. Forsigtig, men grundig, håndvask med svamp (ikke børste). Aftørring med blide (slidte) viskestykker og sidst men ikke mindst.. grundig indvoksning med Sonax Xtreme Liquid Wax. Jeg kan godt mærke det på hende – og det kan Birgitte også.