Archive for april 1st, 2007

Han kan spise – han kan klappe!

apr 01, 2007 in Ting og sager

Birgitte var begyndt at blive lidt mobset over at han ikke kunne spise det samme med som os. Selv havde jeg lidt den holdning at babyer spiser babymad – men der var jeg åbenbart way off. Ditlev skal have den samme mad som os (langt hen ad vejen – flæskesvær springer han dog over) men hvordan man får det i ham, er sgu nemmere end vi havde turde håbe på.

Indtil nu har vi prøvet med alle mulige krumspring, vi har kogt kartoflerne helt i smadder til ham, blendet gryderetten og serveret den på en ske – men lige lidt hjalp det. Han ville kun have pulver-mosen. Men det man gør – hold nu fast – er at man lægger et lille stykke kartoffel på borde foran ham. Så tager han det selv op med fingrene, putter det i munden, tygger det og synker! Tænk at det kunne være så simpelt! Ikke noget med at blende det – ikke noget med at koge det i smadder. Igår fik han flæskesteg med brun sovs og kartofler – se her:

img_2536.jpg img_2539.jpg img_2542.jpg

Jeg skal være ærlig og sige at cirka en tredjedel ryger på gulvet – men resten glider ned. Så både mor og far er stolte.

Og så er han begyndt at klappe! Farmor passede ham forleden hvor hun begyndte at lege “klappe kage” med ham – og sørme om han så ikke begyndte at klappe selv! Han har godt klappet lidt før, men det er aldrig til at sige hvad de flyvske arme prøver at signalere. Men efterfølgende er han god til at klappe når vi andre klapper.

Han er 100% tryg ved vand. Jeg har gået til svømning med ham hver lørdag formiddag siden slutningen af januar – og han er blevet super glad for vand. I starten var han ikke meget for hverken bruser eller karbad, han skulle nok klare det – men det var noget der skulle udholdes og ikke nydes. Men det er omvendt nu. Carla har også givet ham nogle badedyr han kan lege med – og dem er han meget glad for.

img_2521.jpg

Jeg går ikke til svømning med ham mere fordi holdet er slut – og DGI-byen (hvor vi gik) er ret besøgt og omklædningsrummet er fuldstændig pakket med andre gæster lørdag formiddag – så vi går og cirkler lidt omkring at finde et andet sted at gå. Nogle ideer? 🙂