Flyverust – Handyman på prøve

lørdag, oktober 27th, 2007 @ 0:40 | Ting og sager

Vi kender det allesammen, opvaskemaskinen der bliver uvenner med bestikket. Små orange skjolder på knive, gafler og skeer. Årsagen er flyverust. Trådbakkerne i vaskemaskinen er begyndt at ruste fordi der er kommet en ridse eller hak emaljen. Vi havde det for enden af en af trådene, se:

Flyverust - part 1

Enden på en af trådene er begyndt at ruste, og så må handyman’en træde i karakter – igen. Jeg ringer til min gode ven Andreas, fra Model og Effektfabrikken, som hellere end gerne vil hjælpe med både sandpapir (til at slibe rusten væk), lim og maling. På 3 minutter havde han et kit liggende klar til mig, bestående af netop disse ting.

Flyverust - kit

Limen var en seriøs to-komponentsfidus, mindre kunne nok gøre det – men Andreas er jo professionel. Nåh, men igang med sandpapiret. Kort efter bliver det tydeligt at rusten har hygget sig under emaljen og meget at jernet er rustet bort – se blot her for en spids fætter jeg endte op med efter rusten var slebet væk:

Flyverust - part 2

Det var vist i sidste øjeblik jeg fik reddet den trådkurv. Meget mere og den kunne knapt holde sammen på sig selv. Nåh, men lim og maling blev påført – malingen skulle tørre i en uge, men se her hvor fint resultatet blev!

Flyverust - resultat

Man kan godt se den er blevet lavet, men ikke mere rust. Bestikket er glad og jeg er glad.Det var en lille historie fra handyman’en på Bryggen.P.S. Mac Mini og EyeTV holder 100.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.