Archive for januar, 2008

Audio, video, disco

jan 14, 2008 in Ditlev

Det kan man vist godt sige om Ditlev. Jeg hører, jeg ser, jeg lærer. Det lyder bare sjovere på latin.

Den første gestus han begyndte på, som han helt tydeligt havde lært af sine forældre og som ikke omhandlede et måltid, var at tage noget med knapper på og tage det op til øret og så sige en lyd. For det gør far. Han har faktisk også gjort det med både en telefon og en fjernbetjening samtidigt – men SÅ voldsomt synes jeg nu heller ikke jeg taler i telefon. Men sådan opfatter Ditlev det måske.

Som de fleste ved kan han sige en del ord nu vi kan forstå – men han pludrer meget og kan mange forskellige ord, men det er altså ikke alle vi forstår. “Hej” var vidst det første han kunne og kort efter kom “Bah!” som jeg kraftigt går udfra er mig, fordi han peger på mig mens han siger det. F’et er svært tror jeg. En gang imellem peger han på Birgitte når han siger det, men så må vi lige rette ham ind på sporet – men “mor” kan han ikke helt endnu.

“Tiger” kan han også 100% nu – det kommer dog ud som “diar”. Det lyder ret sødt. Men knapt er han begyndt på tostavelsesord før han kaster sig over næste projekt. Støvsugeren. Han har længe haft en had/kærlighedsforhold til den – den er nemlig meget spændende men larmer meget når den bliver tændt. Det lyder lidt sjovt når han prøver at sige det, især når han forsøger med sut i munden – men vi ved godt hvad han vil sige. Efter han har spurgt “det?” mens han peger på den og vi så har sagt “støvsuger” til ham, så kan han godt finde på at ae den. Og der er netop mens han aer den at han er begyndt selv at prøve at sige ordet.

Og så er det vidst ingen tvivl om at Ditlev er i selvstændighedsfasen. Han kan godt nok blive tosset hvis der er noget han ikke må – heldigvis kan han falde ligeså hurtigt ned, som han kan fare op. Men det tilskriver vi også de ekceptionelt gode forældre han har – selvom det godt kan være svært at forstå den lille fyr indimellem.

Birgittes fødselsdag

jan 10, 2008 in Bertil, Ditlev

I morgen er det min 31 års fødselsdag. Men jeg har allerede fået en gave i dag, en dag før tid! Fra min dejlige søster i Afrika. Hun kender mig jo ret godt, så jeg har fået sendt det lækreste Peter Beier chokolade. Men gaven var faktisk en to-i-en gave for hvor jeg fandt stor glæde og fornøjelse ved den lille æske inde i papkassen, har Ditlev fået stor fornøjelse ud af alle de flamingodimser som har beskyttet min dyrbare chokolade. Her er en lille film fra i aften på køkkengulvet.

Han har også lært sit første to-stavelses ord nu. TIGER! Ganske praktisk når den nu er hans bedste ven. Desværre er han alt for optaget af flamingodimserne på filmen, så vi kan slet ikke få ham til at sige noget som helst.

Det går fint med lillebror i maven. Jeg får dagligt af vide at jeg ser stor ud, så det er jo herligt ;o) Har nu ikke øget vægten så meget endnu, så det må jo sidde lige på midten det meste. Håber ikke jeg får vand i kroppen denne gang ligesom sidst. Det kunne nu være rart at kunne passe andet end klipklapper her om vinteren…..