Ditlevs ordbog

fredag, august 29th, 2008 @ 10:52 | Ting og sager

Der er søreme fart på Ditlevs sprog. Hver dag lærer han at sige noget nyt. Det er især sjovt når han har lært noget andre steder end hjemme og pludselig overrasker os ved at pege og sige fx. “majs” eller “løg”. I morges kiggede han meget bekymret på mig og sagde: ” Bor er mek” efterfulgt af af en gestus der betød at noget var blevet væk. Det var så hans boremaskine som vi glemte i bilen. Ellers starter hans dage med “mepi” = vitaminpillen som smager af slik :o) Bagefter får vi morgenmad med det foretrukne pålæg “dedej” = leverpostej og med “mæk” = mælk eller “oaje” = vand/drikkelse. Det er vigtigt at han inden morgenmaden selv henter en “harla” = hagesmæk. Den foretrukne smæk er lille, rund og med en fin bølgekant. Efter morgenmaden er det altid tid til “kar pua” = klar til at blive smidt ned i dynerne og puderne i sengen og tumle rundt med far som regel. “Pua” er et universalord som dækker over både dyne og pude. Sådan har han også andre universalord, bla. bapbap som både er lillebror Bertil og tandbørste.

Alt bliver også kommenteret på køreturen ned til vuggestuen. Vi kommer som regel både forbi bus, tog, traktor og gravko og han ser dem ofte før vi gør. Han er også meget glad for musik og for at “dada” = danse. Både til Tangokat, Mariah Carey eller “The Shadows” hjemme hos farfar og farmor. Det sidste nye er at sige “Åhh nej” hver gang tingene ikke glider som de skal. De kan blive til rigtig mange gange i løbet af en dag. Og det er også et hit at synge fødselsdagssange hele tiden. Han fik vist smag for det i den uge han selv og Rasmus havde fødselsdag. Rasmus synes godt nok det er noget rod at han har fødselsdag hver dag for tiden. Men hvis tandbørstningen går nemmere fordi der skal synges fødselsdagssang, så gør jeg gerne det!

Det går også fremad med Bertils nye menu. Vi er på hirsegrød i øjeblikket, og hvem havde troet at det rent faktisk kan smage godt? Bertil spiser det med stort velbehag, men det kan dog knibe lidt med koncentrationen i længere tid ad gangen. Det kneb også lidt med at få hul på afføringen efter vi havde startet med grøden. Det lille pus havde ikke lavet en ordentlig ble i 14 dage, lige indtil i går….. Så nu er alle glade igen. Han kan også sidde selv nu, så det gør det pludselig meget mere spændende at køre en tur i barnevognen og sidde på gulvet hjemme og lege. Ind imellem går det dog galt med balancen og så er det jo ikke nemt selv at gelejde sig rundt igen når man er en lille fedtbolle på knap 9 kilo.

Vi skal også så småt til at pakke lejligheden sammen. Håber på at vi kan flytte d. 14 sept. og glæder os alle 4 meget til at få noget mere plads at boltre os på!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.