Archive for september 25th, 2008

Familien Skaarup – nu med plads!

sep 25, 2008 in Ting og sager

Så er det vist på tide med en lille update herfra den lille familie i Valby. Flytningen gik rigtig godt, det var længe ventet og vi var mentalt og fysisk helt klar til at flytte. Heldigvis havde vi en masse dejlige venner, fædre og mødre som gjorde det muligt at rykke vores rødder op og sætte dem ned et nyt sted. Og sikke et sted! Vi er havnet i et paradis af cafeer, supermarkeder og butikker og alligevel føler vi os dejligt isolerede her på vores tagetage. De sidste par dage har det været en lise for sjælen at opholde sig ude på vores kæmpe terrasse hvor der både har været sol og læ. I modsætning til vores stormomsuste altan på 6. sal. Tror vores oliventræer har lidt bedre af ikke at vælte omkuld i tide og utide. Vi klarede os uden vores kære gamle naboer i 5 dage, så var vi simpelthen nødt til at invitere dem, så de har allerede været på besøg.

Drengene ser ud til at trives også. Ditlev har trappet sit musik forbrug yderligere op og sætter nu selv musik på inde på sit værelse på den lille Ipod. I morges havde han ikke engang tid til at sige godmorgen til sin bror og far, men gik direkte igang med at danse. Det er jo herligt. Han har også fået sit eget lille hyggehjørne i køkkenet med et lille bord og to stole. Her ynder han at sidde og se film når jeg laver mad.

Bertil har også fået sin egen legeplads i stuen. Her kan han sidde lidt i midten af det hele og have det store overblik omgivet af en masse legesager. Han har jo opdaget at jeg kommer farende når han begynder at brokke sig hvorefter han stikker mig det største smil. Lidt snyd ik’? Det går bare forrygende med hans mad. Han spiser simplethen alt hvad jeg serverer for ham. Kartofler, gulerødder, blomkål, øllebrød, havregrød, you name it! I dag har han fået blendet kød i sin mos, for første gang, det gled også lige ned. Imponerende mængder kan han også sætte til livs. Det virker ikke rigtig som om han bliver mæt. Det er som regel os der synes at han har fået nok og stopper fodringen. Men hvor er det dejligt at alt glider ned, Ditlev var mere kræsen og har flere gange drevet mig til vanvid ved at afvise maden.

Tilbage til Ditlev: Jeg har savnet at lave noget med ham, bare os to, og meldte mig derfor til rytmik for en uges tid siden. Han er jo så glad for at synge og danse, så jeg fandt et sted på Vesterbrogade hvor de havde hold til alle alderstrin. Dér var vi i eftermiddags. Han var meget genert og ville helst sidde på skødet af mig hele tiden. Men alle antenner var ude og alle guitarer fik en krammer inden vi skulle gå. Jeg er spændt på om han er blevet lidt mere modig næste gang. Vi sang både nye sange og gamle kendinge, dansede, var i “tryllecirkus” og gemte os i en hule. Dvs. det var mest mig der tumlede rundt på gulvet…….

Han er også bare blevet superskrap til at snakke. Fx. i går hvor han blev ked af det fordi Rasmus skulle køre til fodbold sidst på eftermiddagen. Efter at jeg havde trøstet ham satte jeg ham på en stol foran Bertil og pludselig kunne jeg høre ham sige til Bertil: Far kører nøgler, far bodåt (bodåt=fodbold). Det var da ikke til at stå for. Af nye ting han siger for tiden er bla. også: Den vej, boller-karry, kom nu, Sia (Eva), hule, men generelt prøver han at efterligne alle de ord vi siger, det er bare ikke altid tungen lige gider og så kommer der noget helt andet ud. Kanel=neki, mælk=mek, væk=mek, musik=mik, æg=æ, ost=ot, kiks=da (ja den har vi undret os meget over), stor=år, scooter=guga, os så er der pålægschokoladen som han kalder for “smage”, det er vi jo ikke i tvivl om hvad det betyder. Ind imellem siger han puha, så er det lige ved at være tid eller også har han lavet, og han er også begyndt at sige tis. Så det nærmer sig nok pottetid….

VI glæder os til at vise vores nye hybel frem, så hold jer endelig ikke tilbage.