Archive for februar, 2009

Hvad kalder men edderkop der har fået for meget sol?

feb 19, 2009 in Bertil, Ditlev

En SKOLDKOP! 🙂

Hvis nogen er i tvivl så har vi haft skoldkopper i Valby. Og da Ditlev (som den flinke storebror han er) hev den med hjem til Bertil så er han altså ramt af dem i øjeblikket. Det ser ikke ud til at være så slemt, selvom han pev lidt igår aftes (og vågnede tidligt imorges!). Ditlev var heller ikke slemt tilredt, så det er fint at få ud af verden. Så håber vi fanden-gale-mig også snart at sygdomsræset er ved at være overstået. Det er godt at bedstemor 1 og 2 kan komme og hjælpe, så vi ikke totalt mister grebet i arbejdsmarkedet.

Ditlev er klædt ud som tiger idag. Vi har ellers lidt kontroverser med ham for tiden, for han bestemmer og ombestemmer sig i et væk. Så vi forsøger med en nul-tolerance tilgang i øjeblikket, hvor han kun får lov til at svare en gang på et spørgsmål og så er det sådan det bliver. Det har indtil videre resulteret i manglende morgenmad 1 gang og ingen vitaminpille her til morgen. Det lyder måske ikke af meget, men han har kørt os lidt rundt i manegen om morgenen, for vi vil jo så gerne have morgenmad i ham. Et morgenforløb den sidste uges tid kunne godt foregå således:

– Han får havregrød serveret i en blå skål

– Han vil have havregrød i en grøn skål.

– Vi overbeviser ham om at den blå også er god nok. Men så skal mælken altså serveres i en grøn kop.

– Mælken serveres i grøn kop.

– Skeen er også forkert. Vi skifter til en anden ske.

– Han vil selv putte kanel på havregrøden. Han putter rigtig meget kanel på et lille udvalgt område og jeg skal hjælpe med at få kanel på resten.

– Jeg har ikke puttet nok på. Jeg putter mere på.

– Nu er der for meget kanel på. Nu skal det af igen.

– Jeg forklarer at det kan det ikke – og så får han et flip.

Igår holdt vi fast. Hverken skål, ske eller kanel blev der ændret på – det resulterede i ingen morgenmad til herren. Og et meget fortvivlet barn blev afleveret i vuggestuen. Første møde med nul-tolerancen idag blev da han af Birgitte blev præsenteret for vitaminpillen – men den ville han ikke have (den plejer han ellers altid at være glad for) – så den fik han ikke. Sekundet efter ombestemte han sig, men løbet var kørt. Lidt brokkeri, men vi gav os ikke. Og i stedet for havregrød blev det leverpostejsmadder her til morgen og det gik fint. Så måske har vi allerede taget brodden af?

Men hvorom alting er, så ville han gerne have tigerkostumet på da vi kom ned i vuggestuen – så han er da mere medgørlig nu end for en uges tid siden.

Bertil er stadig den samme flækkede træsko der dog vågner lidt tidligt for tiden. Men mon ikke han også snart begynder på at give sin mening til kende når storebror bestemmer lidt rigeligt over hvad han må og ikke må?