Archive for juni, 2009

Husejere og små mænd

jun 29, 2009 in Bertil, Bolig, Ditlev

Huset er vores – og uret tikker (meget langsomt) indtil 5. august kl.12 hvor vi overtager det. Vi har kun befundet os i huset i 5 kvarter, men mentalt har vi gennemgået rummene og mulighederne utallige gange. Hvad skal stå hvor, hvilke nye møbler skal vi bruge – men hvad med den kæmpe store have? Vi er ved at indse vi nok først for endelig styr på boligen efter vi er flyttet ind – men det er måske meget naturligt. Vi er ved at have styr på en del af de praktiske detaljer som internetforbindelse (naturligvis), telefon, flyttemænd – men så er der jo lige min 30 års fødselsdag et par dage efter som også skal arrangeres.

Birgitte er begyndt at pakke idag. Det synes jeg jo er ret fjollet eftersom vi har kunne klare det på 5 timer dengang vi havde vandskade på Sluseholmen – så halvanden måned i forvejen er i lidt for god tid synes jeg. Men så kan jeg sidde her og skrive et lille indlæg.

Ditlev siger rigtige sætninger nu. “Jeg skal vise dig noget, far” og “Jeg vil gerne have en grøn is”. Det er fantastisk. Han er en lille mand. Det har han også lige bevist oppe i Nykøbing hvor morfar havde lejet en lille gravko, da der skulle graves ud til et nyt vandrør – han var helt vild med den. Maskiner er det bedste han ved. Da jeg hentede man i vuggestuen idag spurgte jeg pædagogen om hun havde hørt hvad han havde lavet i weekenden, og hun svarede at han havde underholdt alt og alle med det hele dagen. Så det var de HELT klar over 🙂

Bertil kan man vist også godt sige kan sine første ord nu. “Hva’ det?” og “Hej” siger han tit. Men vi mangler jo stadig ord som mælk, vand, mad og …. far! Men det kommer nok snart – til gengæld er en langt fremme i skoen med sin motorik; han kan kravle op og ned alle steder – og det er vitterlig alle steder! Hvis vi ikke pillede ham ned kunne han finde en måde at komme op på køkkenbordet eller op til fjernsynet. Han har lige haft tredages feber, hvor den en af dagene var helt oppe på 40,7 – men nu er han sig selv igen. Fuld fart på benene og fødeindtagelsen igen.

Uha

jun 03, 2009 in Bertil, Ditlev

2 måneder siden sidste indlæg. Der er også sket en del.

Ingen er vist i tvivl, men Bertil han går rundt overalt. Han løber også hvis Ditlev er efter ham, eller han flygter fra fars kilderi. Han signalerer kraftigt hvad han vil og især hvad han ikke vil. Hans øjne er blevet meget åbne og nysgerrige – jeg synes at kunne ane at der sker mere og mere derinde bag dem. De er stadig super glade for ham nede i vuggestuen – han charmerer alt og alle.

Ditlev bliver bare større og større. Han siger rigtige sætninger nu. “Ditlev kan ikke lide det, far” – hvis det er noget han ikke har lyst til. “Nej tak, farmor” – hvis hun spørger om han vil i seng og sove. Der er lidt sludder ind i mellem hvis han vil sige for meget på en gang – så siger han selv “Arj, det var noget sludder” bagefter. Selvom sludder udtales som snudder. Men faktisk anstrenger han sig faktisk rigtig meget for at udtale tingene rigtigt. Forleden så vi en knallert på vej hjem fra vuggestue, så sagde han “se far, der er motorcydder” – så forklarede jeg at det var en knallert. Orh, hvor lød det sjov da han skulle prøve at få det over læberne – men til sidst lykkedes det ret godt. Og han giver ikke op – hvis der er noget han gerne vil sige, så øver han sig et par gange og så kan han.

Vores løberi er løbet lidt ud i sandet. Mit pga. fodboldsæsonen er startet og jeg vred om på min fod til påske – siden er jeg faktisk ikke rigtig kommet igang. Vi synes begge det er svært at finde tiden – for Birgittes nye arbejde tillader heller ikke rigtig så meget løberi som regnskabsjobbet gjorde.

Men vi har jo også været ude at kigge på hus idag. Igen! Og denne gang er vi faldet så pladask for huset at vi næsten ikke kan sove om natten. Vi har lagt lidt billeder op i arkivet under “Diverse”. Huset er ikke til salg på nettet – for vi kontaktede selv ejeren og jeg tror godt jeg tør sige at papirarbejdet starter imorgen. Det kræver lidt ændringer rundt omkring, men er ellers lige til at flytte ind i. Og så ligger det i Vipperød! Hvem skulle have troet det?!