Ude og hjemmearbejde

onsdag, december 9th, 2009 @ 0:24 | Bolig

Haven fik et velfortjent nøk i sensommeren – ikke mindst pileurten fik en tur. Og til min store fornøjelse begyndte tjørnehækken i hjørnet af haven at spire igen.  Men den seneste tid har vi taget arbejdshandskerne på indenfor. Både med indkøb af diverse møbler – for vi er jo gået lidt op i antallet af kvadratmeter – men især med istandsættelsen af huset. Huset fik en overhaling for 22 år siden, men siden er der ikke sket voldsomt meget (udover over taget og karnappen naturligvis). Vi frygtede hvad tapetet mon kunne gemme af ting og sager i de gamle gamle vægge – men er vi altså blevet lidt overraskede over mængden og omfanget af skaderne alligevel. Den lokale murer, som vi har lært godt at kende, synes ikke det er så voldsomt – for som han siger, så kan der jo arbejdes med murværk.. Jeg tror nu en tømrer vil påstå at et træhus også er til at arbejde med. Men uanset hvad så er hverken Birgitte eller jeg til halve løsninger – så ALT vi finder på vejen bliver fixet 100%. Det har betydet at rummene bliver færdige i et noget langsommere tempo end vi havde håbet. Senest tog vi en beslutning i midten november der lød på at hvis vi gik igang med “fjersynsstuen” der, så ville vi være færdige inden jul. Men vi blev klogere.

Først vil jeg dog gerne dele et par billeder af kontoret, som indtil nu faktisk har været slemmest.

Kontorvæg

Kontorvæg

Kontorvindue

Kontorvindue

Tapeten hang i laser, og det lykkedes mig faktisk at tage en hel bane af – uden brug af hjælpemidler! Og selvom man måske kan ane en lille revne i begge sider af vinduet – havde ingen vel forudset at hele vinduet stort set skulle mures om?!

Kontorvindue - part 2

Kontorvindue - part 2

Kontorvindue - part 3 (her fandt vi gamle aviser og legetøjssoldater!)

Kontorvindue - part 3 (her fandt vi gamle aviser og legetøjssoldater!)

Puha – det skal jo laves, men hov.. hvad søren er det.. Døren har godtnok sat sig indtil kontoret også.. og nej! Hvad er nu det! Der er en fugtig plamage på væggen! Det kan ikke være godt.

Fugt i væggen

Fugt i væggen

Nåh, men heldigvis fik vi på dette tidspunkt godkendet alle indvendige skader af forsikringsselskabet – ejerskifteforsikringen har dog lige en selvrisiko på 30.000,- man selv skal dække først. Nåh, men som før nævnt ville vi ikke vælge halve løsninger – og alt blev gennemgået og ordnet efter fagmændenes forskrifter. Så mureren konstaterede at fugten kom udefra – og ydervæggen mente han ikke var i god stand. Og se bare her hvorden lidt løst puds og malingsafskalling har udviklet sig på vores endegavl!

Endegavlsfacade

Endegavlsfacade før murerbesæg

Endegavlsfacade under murerbesøg

Endegavlsfacade under murerbesøg

(Til de kvindelige læsere skal jeg straks orientere om at roserne mestendels var uskadte efter murerens besøg.)  Og nu er der tørt på indervæggene!

Jeg har nok forhastet mig lidt med at komme med billedmateriale af vores sydlige endegavl allerede nu, for jeg kan ikke komme med et “efter”-billede endnu. Han arbejder nemlig stadig på væggen, for vi har lige fået skiftet vinduet (som var rådskadet) – og nu har vi hyret ham (af egen lomme) til at isætte en skifer-plade under vinduet. Ganske fikst. Men hvis I vil se resultatet skal I være mere end velkomne til at komme forbi.

Nåh, men alt det her snak om istandsættelse er jo fordi vi skal have tiden til at gå mens mureren gør sig færdig i vores fjernsynsstue, som jeg startede med at nævne. Og guddødemig om ikke vi også skal vente på at mørtlen tørrer bagefter. Hvis det skal tørre i 2 uger – som vi tror det skal – så har jeg præcist 3 dage til at spartle, spartle, slibe, grunde, klæbe, sætte væv op og grunde igen – og så kan det godt være at vi måske bruge lidt hjælp til også at få malet, hvis vi skal nå det hele inden jul 😉

Fjernsynsstue - december 09

Fjernsynsstue - december 09

Fjernsynsstuevindue og hjørne - december 09

Fjernsynsstuevindue og hjørne - december 09

Men vi er SÅ glade for at bo her – og vi føler vi lærer huset bedre at kende, og føler os meget mere hjemme her fordi vi får fingrene i så mange udfordringer. Og at se spisestuen og kontoret idag, er en sand fryd for vores øjne – så vi glæder os bare til at resten også bliver lige så pænt. Til slut kan I få en fin solopgang at kigge på.

Ny solopgang - de bliver ved!

Ny solopgang - de bliver ved med at komme!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.